Samsung Galaxy FLIP4 & Samsung Galaxy FOLD4

Представяме ви новите сгъваеми телефони на марката Самсунг – Galaxy FLIP4 и Galaxy FOLD4.

Samsung Galaxy FLIP4
Първи впечатления от модела: Телефонът има две камери, 24мм със светлосила 1.8 и ултрашироката 13 мм със светлосила 2.2. (Има и предна селфи камера). Камерите имат RAW формат, което е много важно за обработката и високото качество на изображенията. Най-голямото предимство на модела са неговите изключително компактни размери. Телефонът се сгъва през средата и се събира във всеки джоб, като при това екранът му е защитен, понеже остава от вътрешната страна. Полуотвореното положение, когато е сгънат под 90 градуса, замества пълноценно статива. Телефонът може да бъде лесно закрепен неподвижен върху равна повърхност, пейка, парапет, дори и на земята и по този начин да снимаме с бавни скорости на затвора, без да размажем снимката. Да снимаме видео и хиперлапс. И ако използваме таймера, ние можем да бъдем в кадъра, без да е необходим друг човек който да ни снима.

Менюто на камерата на телефона е същото като менюто от познатите ни предишни модели. Има професионален режим, в който можем да настройваме ръчно скоростите на затвора, белия баланс, корекцията на експонацията, фокуса и ISO-то. В професионалния режим можем да избираме между JPG и RAW формат.
В режим „Портрет“ е много подобрена функцията за отделяне на лицата от задния план. Задният план може да бъде разфокусиран след заснемането на кадъра с помощта на различни филтри, включително и такъв, който много успешно имитира боке от светлосилен обектив и голям сензор.

Ето и няколко снимки, направени с модела, които можете да разгледате в по-висока резолюция, като кликнете върху тях с десния бутон на мишката и отворите снимката в нов раздел на браузъра:

Очаквайте през м. декември представяне на сгъваемия модел Samsung Galaxy FOLD4

28.11.2022

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *